“Nieuwe methode tegen aambeien

Eén op de zes mensen heeft er last van: aambeien. Deze knobbelachtige uitstulpingen kunnen vervelende klachten geven, zoals jeuk, bloedverlies en een branderig gevoel. Arts proktoloog W.R. Lans houdt zich dagelijks bezig met oplossingen voor deze anale problemen.

Lans is de enige fulltime proktoloog (anus-specialist) in Nederland. In zijn polikliniek in Veenendaal behandelt hij mensen met anale aandoeningen. Bovendien is Lans als enige Nederlander aangesloten bij het Berufsverband der Coloproktologen Deutschlands.

Wanneer heb je last van een anale aandoening?

“Aambeien ontstaan door stuwing in het anale kanaal, door obstipatie, veel persen, zwaar tillen of een ontsteking in de darm. Hierdoor kan bloed zich ophopen in de bloedvaten en zet het zwellichaam uit. Met als gevolg: aambeien. Anale aandoeningen zijn niet hetzelfde als aambeien. Niet alles wat aan de anus jeukt, zwelt, bloedt of pijn doet zijn aambeien.”

Hoe kunnen aambeien worden behandeld?


“Anale klachten kunnen veroorzaakt worden door aambeien. Deze kunnen altijd gescleroseerd (weggespoten) of geligeerd (afgebonden) worden. In mijn polikliniek maak ik veel gebruik van een nieuwe methode: een anaalstick (dilatator) in combinatie met een speciale zalf.” Met name naar de effecten van de anaalstick hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. Het blijkt bij vele anale aandoeningen positieve resultaten te geven.

Wat houdt die nieuwe methode in?

“Om aambeien en andere anale klachten tegen te gaan moet de doorbloeding in het anale gebied worden gestimuleerd. De anaalstick verbetert door ontspannen en aanspannen de elasticiteit van de sluitspier, wat de afvloed van het bloed uit het zwellichaam bevordert. De anaalzalf bevat vier plantaardige ingrediënten, die onder meer weefselversterkend en verlichtend werken. Deze methode is zeer geschikt gebleken bij vele anale aandoeningen. Goed onderzoek blijft echter altijd noodzakelijk!”

Meer informatie over deze nieuwe methode vindt u op www.drlans.nl

Onlangs is een artikel verschenen van dr. Lans in de Vitality Life. Deze nieuwsbrief kunt u nu gratis aanvragen: Vitality Life, (035) 548 05 40.


Bron: LeefTips, (huis aan huis blad), maart 2002Jubileumaanbieding:
LET OP: de dilatator is niet een vervanging van goed proktologisch onderzoek, het zelf dokteren aan de anus zonder goede diagnose is af te raden.

De dilatatoren kosten per stuk f 25, - (exclusief porto-, verpakkings- en administratiekosten) U kunt nu in het bezit komen van een of beide dilatatoren.
Door f 37,50 (incl. porto-, verpakkings-, administratiekosten) over te maken op rekening nummer 63.06.94.451 Generale Bank o.v.v. dilatator ontvangt u de dilatator K2
Door f 65, - ((incl. porto-, verpakkings-, administratiekosten) over te maken op rekening nummer 63.06.94.451 Generale Bank o.v.v. dilatator K1/K2 ontvangt u beide dilatoren.

Tevens ontvangt u dan:

1.De beide dilatatoren K1 en K2 . Waarbij de kleine dilatator vooral in het begin vaak prettiger is, echter de grotere dilatator is de ?normale? maat, die dan ook beter het gewenste resultaat zal geven.
2.2 maal een hygiënische kunststof beschermkoker
3.bijsluiter, met gebruiksaanwijzing
4.éénmalig recept voor vaselinezalf met verdoving
5.uitgebreide proktologie brochure

Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling u toegezonden.

Voor afspraken en verdere informatie kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek
Adres: Stationssingel 50, 3901XK Veenendaal
Tel: 0318-542311, maandag t/m donderdag 9.00 tot 15.00 uur