Anaaldilatator K1/K2


Ontwikkeld door een toonaangevend proktoloog in Duitsland.

Toepassingsgebied :

  • aambeien en fissura ani.
  • anale aandoeningen met stuwing, pijn of jeuk
  • te hoge of te lage spanning van de sluitspier

Bij andere anale aandoeningen eventueel op advies van de arts, ook bij de behandeling van aambeien kan de K1/K2 als ondersteuning van de therapie gebruikt worden.

Bijwerkingen : Tot dusver niet waargenomen.

Contra indicatie : Bij het juiste toepassingsgebied, geen.

De Anaaldilatator K1/K2 verbetert door oprekken (tot een normale doorsnede) en aanspannen, de elasticiteit van de sluitspier. Hierdoor wordt de afvloed van het bloed uit het het zwellichaam aanzienlijk bevorderd. Dit effect kan bij klachten van de aambeien als therapie ter vermindering van deze klachten gebruikt worden, door gebruik te maken van de K1/K2.

Attentie:

Raadpleeg bij mogelijke aambeiklachten of andere anale aandoeningen in ieder geval een arts. Optredende bloedingen en andere symptomen, ook tijdens het gebruik van de K1/K2, moet u altijd aan uw arts doorgeven.

Gebruik van de Anaaldilatator / H.C. AnaalStick K1/K2

Voor het gebruik altijd iets zalf aan de punt smeren ( zalf op voorschrift van de arts of anders vaseline of een der anti-aambeimiddelen ).

Daarna, het beste is liggend op de zij, voorzichtig de K1/K2 onder lichte druk in de anus brengen. Dit inbrengen moet evenwijdig aan de wervelkolom geschieden en tot de voelbare verbreding van de dilatator. Dit inbrengen moet zonder pijn en zonder geweld gebeuren. De volgende "10-regel" geeft het beste resultaat.

 10 sec sluitpier aanspannen  duur ongeveer 10 minuten
 10 sec sluitpier ontspannen
 10 sec sluitpier aanspannen
 10 sec sluitpier ontspannen

De K1/K2 moet u met lichte handdruk in de anus vasthouden, waarbij in gelijkmatige en regelmatige afwisseling 10 seconden aanspanning ( contractie ) van de sluitspier en daarna 10 seconden ontspanning van de sluitspier noodzakelijk is.

Bij een aantal pijnlijke aandoeningen zoals perianale thrombose ( = plotseling optredende constant aanwezige pijnlijke blauwe knobbel ), kloofjes, jeuk of anusscheur ( fissuur = zeer pijnlijke wond in de anushuid ) kan de K1/K2 als verlichting ook als koelstaaf gebruikt worden. Hiertoe moet de dilatator uit elkaar genomen worden en daarna voor 2/3 deel met water gevuld worden. Dan weer sluiten en vervolgens in het vriesvak leggen. Het gebruik is dan zoals beschreven.

Schoonmaken:

K1/K2 uit elkaar halen door de handgreep rustig los te trekken. Met water en zeep reinigen, afspoelen en drogen. Dan de beide delen weer in elkaar drukken. De witte dop moet, ook uit hygiënische overwegingen weer om de dilataor gedrukt worden.

Conclusie uit onderzoek

"De Anaaldilatator K1/K2 kan bij de behandeling van proktologische klachten zeer goed als adjuvans worden ingezet. Bij regelmatig gebruik wordt de behandeling zelf ondersteund en verminderen de klachten.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de Anaaldilatator (met een indifferent glijmiddel), een goed alternatief is voor de nog steeds veelvuldig aangeschafte en voorgeschreven anti-haemorrhoïdalia. Anti-haemorroïdalia (creme's, zalven, suppositoria) verhogen niet alleen de kosten, maar hebben uiteindelijk, zeker bij gebruik op langere termijn, alleen hun nut bewezen ter sensibilisering en niet als causale therapie.

Op grond van ons onderzoek kan men stellen dat, het regelmatige gebruik van de K1/K2 zowel bij klachten, als ook preventief een goed therapeuticum is, waarbij bij bloedingen altijd een hoger gelegen bloedingsoorzaak uitgesloten behoort te worden".
Zie volgend wetenschappelijk artikel.

Let op:

Bij bloedingen: arts raadplegen
Anaalhygiëne: alleen water ( géén zeep )
Voeding: vezelrijk, veel drinken

Bestellen Anaaldilatator
[Bestel de dilatator hier]

De Anaaldilatator is nu in Nederland op de markt!!! Hij wordt exclusief voor u door mij geimporteerd en in Nederland verkocht.

U kunt uitsluitend nog de grote (K1) dilatator bestellen. 
Met name bij pijnklachten is de grote (overigens wel de normale maat) vaak te pijnlijk, de kleine gaat dan veel beter. U heeft daarbij een zalf nodig als glijmiddel, in principe is elke zalf (zonder corticosteroïden/ hormoon) goed, maar de AnaalZalf heeft een veel betere glijdende werking, en bovendien werkt het ook nog verzachtend en wat wondgenezend.
U krijgt er een bijsluiter bij, maar het gebruik is simpel: 1 a 2 maal per dag (maar vaker mag ook) 10 minuten oefenen met de 10er regel (zie boven). Beginnen met de kleine (in het begin waarschijnlijk ook wel wat pijnlijk, maar dat vermindert meestal al na enkele keren), als dat probleemloos gaat, dan eerst de kleine Anaaldilatator en dan na b.v. 5 minuten de grote inbrengen. Als dat ook gaat, dan meteen de grote nemen. Inbrengen het beste op de zij met de benen iets opgetrokken, en met een licht draaiende beweging evenwijdig aan de rug de dilatator inbrengen, eventueel eerst al iets zalf aan de anus aanbrengen. 
Minstens 2 maanden volhouden en zonodig langer.
De dilatator is ook te vullen met water, in het vriesvak en dan koud gebruiken. Dit verlicht vaak extra tegen de pijn, en dat is prettiger voor veel mensen. Voor het effect van de behandeling maakt het niets uit, dus uit proberen.

AnaalZalf:

Onderzoek in onze Polikliniek heeft uitgewezen dat met name de combinatie met de AnaalZalf goede resultaten geeft. Deze fytotherapeutische (alleen maar plant extracten) zalf heeft een buitengewoon goed glijdend effect. Dit is vooral bij het inbrengen van de Anaaldilatator natuurlijk van groot belang. Tevens heeft deze zalf een verzachtende en versterkende werking op de weefsels rond de anus.

let op: De fabrikant heeft helaas de productie van de zalf gestopt!
Als zalf kunt u gewone vaseline nemen (eventueel met 3% lidocaïne, via de huisarts ter verdoving) of één van de gangbare zogenaamde "anti-aambeimiddelen". Voorwaarde is dat er geen corticosteroïd (hormoon) in verwerkt is!